Sairaanhoitopiirin menot ovat kasvaneet roimasti kymmenessä vuodessa suhteessa väkimäärään ja hoitomääriin. Lähteet: sotkanet.fi ja Laesterän selvitykset

Kustannukset nouseet roimasti

26.08. 10:52

0 💬

TEUVA Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kustannukset ovat nousseet kymmenen vuoden aikana reippaasti, jopa niin reippaasti, että syitä on mietitty sairaalan johtoportaassakin. Erikoiselta tilanne näyttää etenkin, kun hoitojaksot ja hoidettavien määrä ovat vähentyneet.

Rikesakot tuplaantuvat syyskuun alusta lähtien

25.08. 17:04

0 💬

TEUVA Kaikki rikesakot tuplaantuvat suurinta 115 euron rikesakkoa lukuun ottamatta. Valtioneuvoston antaman asetuksen mukaan rikesakot ovat syyskuun alusta lähtien minimissään 20 euroa ja maksimissaan 200 euroa, kun haitari on vielä nyt 10 e - 115 e. Ministeriössä on valmisteilla myös uudistus, joka kolminkertaistaisi rikesakot nykyisestään.

Teuvalaisnainen menehtyi kolarissa Kainastolla

19.08. 15:18

0 💬

KAUHAJOKI Tiistaina aamupäivällä Kainastontiellä sattuneessa onnettomuudessa menehtyi teuvalainen vuonna 1993 syntynyt nainen. Naisen ajama henkilöauto oli toistaiseksi tuntemattomasta syystä ajautunut suoralla tieosuudella suoraan täysperävaunurekan nokkaan.

Viljat kärsineet rehua enemmän

19.08. 10:31

0 💬

TEUVA Sateiden takia pitkälle kesäkuuhun venyneet kevätkylvöt siirtävät puintien aloitusta myöhemmäksi. ProAgria Etelä-Pohjanmaan kasvintuotantoasiantuntijan Jouni Lepän mukaan kasvukausi on tällä hetkellä parisen viikkoa jäljessä.

SEK:n lomitusneuvottelut Jalasjärven kanssa juuttuivat lomiin

14.08. 14:50

0 💬

TEUVA Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä on käynyt neuvotteluja maatalouslomituksen Jalasjärven paikallisyhtymän kanssa Kurikan lomituksen siirtymisestä Jalasjärven alaisuuteen. Neuvottelut liiketoiminnan luovutuksesta jumiutuivat kuitenkin kesän aikana. Jalasjärveläiset halusivat ennen lopullisia päätöksiä keskustella oman väen kanssa ja ottaa sen jälkeen yhteyttä SEK:iin. Jalasjärveä neuvotteluissa edustanut kunnanjohtaja Juha Luukko lupasi ottaa SEK:n Olli Forsténiin yhteyttä viikolla 24.AJANKOHTAISTA

NETTIKYSYMYS

Ajatko ylinopeutta?
En koskaan.
Joskus vahingossa.
Tarkoituksella silloin tällöin.
Aina vähintään 10 km/h yli sallitun
Kortti hyllyllä, ajan vain polkupyörällä.

KUVAGALLERIATäältä pääset katsomaan lukijoiden kuvat sekä toimituksen kuvagallerian.

🌄 Kuvagalleria