Etelä-Pohjanmaa on maan toiseksi huonointa neljännestä, kun Pohjanmaa on parhainta. Ruotsinkielisen alueen paremmuutta selittää sekä teollinen perinne, ikärakenne, maahanmuutto sekä sosiaalinen pääoma ja yhteisöllisyys. Lähde: Sote-vertailuanalyysi.

Pitäisi jo herätä, pudotuspeli kovaa

25.10. 17:41

0 💬

TEUVA Etelä-Pohjanmaa on monilla mittareilla mitattuna maan häntäpään kastia 18 maakunnan joukossa. Esimerkiksi vieraskielisten osuus on maan alhaisin, myös verotulot per asukas ovat maan toiseksi alhaisimmat. Huoltosuhde (2015), koulutustasomittain ja verotulojen osuus verorahoituksesta ovat kaikki sijalla 16. Työpaikkaomavaraisuus on sijalla 13, kuten sosiaali- ja terveydenhuollon tarvekerroinkin, sote-menot ovat sijalla 12. Väestöllinen huoltosuhde (2035) on sijalla 14. Väestömuutos yltää sijalle 11.

Raju törmäys vei kolme sairaalaan

24.10. 11:39

0 💬

TEUVA Kolme henkilöä loukkaantui kahden henkilöauton välisessä yhteentörmäyksessä Vaasantien risteyksessä kantatie 67:lla myöhään lauantai-iltana. Toista autoa kuljettanut vuonna 1940 syntynyt kauhajokelaismies loukkaantui vakavimmin ja hänet kuljetettiin lääkintähelikopterilla hoidettavaksi Tampereen yliopistolliseen sairaalaan. Hänen kyydissään ollut vuonna 1935 syntynyt teuvalaisnainen ja toista autoa ajanut 20-vuotias teuvalaismies vietiin hoidettavaksi Seinäjoen keskussairaalaan. Autot vaurioituivat lunastuskuntoon.

Kela siirtyi Teuvalla etäpalveluun

12.10. 13:24

0 💬

TEUVA Teuvan yhteispalvelupisteessä ei ole enää pariin viikkoon ollut fyysisesti läsnä Kelan virkailijaa. Kelan palvelut ovat seitsemän kuukauden ajan saatavilla vain etäpalvelun kautta.

Opsi juurruttaa ilmiöt ja osallistumisen kouluihin

11.10. 16:57

0 💬

TEUVA Suomen peruskoulujen alakouluissa on otettu tänä syksynä käyttöön uusi opetussuunnitelma, joka ohjaa ilmiöoppimiseen, osallistamiseen ja vuorovaikutukseen sekä digitaalisten mahdollisuuksien ottamisen mukaan opetukseen entistä vahvemmin. Yläkouluissa uusi opsi otetaan käyttöön porrastetusti siten, että ensi vuonna siihen siirtyvät seitsemännet luokat, vuonna 2018 kahdeksannet ja vuonna 2019 yhdeksännet luokat.AJANKOHTAISTA

NETTIKYSYMYS

Tuoko syksy tullessaan uuden harrastuksen?
Kyllä, jotakin uutta pitää keksiä entisten tilalle/rinnalle..
Jatkan samoissa, vanhoissa harrastuksissa.
Haluaisin, mutta en löydä mieleistäni harrastusta.
En ehdi harrastamaan mitään.

KUVAGALLERIATäältä pääset katsomaan lukijoiden kuvat sekä toimituksen kuvagallerian.

🌄 Kuvagalleria