Painijaveljekset Tero (etualalla) ja Henri Välimäki vetivät viime vuoden keväällä painitreenit teuvalaisille painikoululaisille seurakäynnillään. Kuva: Mauno Filppula

Tero Välimäki Suomen olympiajoukkueeseen

22.07. 10:57

0 💬

OLYMPIALAISET Teuvalaislähtöinen painija Tero Välimäki on valittu Rion olympialaisiin. Välimäen pitkä painiura huipentuu Rio Janeirossa Brasiliassa 5.-21.8.2016.

Sandberg tutkii teuvalaista esineistöä

20.07. 11:13

0 💬

TEUVA Karijoen Myrkystä kotoisin oleva kuvataitelija ja kuvataidekasvatuksen maisteriopiskelija Tommi Sandberg on valinnut pro gradu -työnsä tutkimuskohteeksi teuvalaisen taide-esineistön ja siihen liittyvän historian. Sandbergin omat juuret lähialueella edesauttoivat, että teuvalainen taide-esineistö valikoitui Lapin yliopistolle tehtävän lopputyön tutkimuskohteeksi.

Nyt kamera käteen ja zoomailemaan!

18.07. 11:37

0 💬

KILPAILU Nyt on se aika, kun kesän ikimuistoisimmat hetket tallennetaan kuviksi, myös Tejuka-lehden kesäkuvakisa on jälleen käynnissä. Kilpailun aiheena on Suomen kesä kaikkine ilmiöineen. Kuvassa voi esiintyä mieliinpainuva hetki, tunnelma tai tapahtuma, joka liittyy kesään.

20-vuotias Mäkikäälyn galleria on kuin valokuva-albumi

14.07. 10:14

0 💬

HORONKYLÄ Eira Viertoma on ripustanut galleriansa seinille muistoja vuosien varrelta, muistoja, jotka hän kiihkeästi tahtoo jakaa. Jokaiselle taululle löytyy oma tarinansa: osa vie meidät Eiran värikkääseen lapsuuteen, joka oli suoraan kuin parhaimmasta villin lännen filmistä, osa taas puhaltaa katsojan kuin tuulella ratsastaen Jäämeren rannikon viileisiin valkoisen sävyihin, ja osa maalauksista on saanut syntynsä koti-Teuvan luonnon muodoista.AJANKOHTAISTA

NETTIKYSYMYS

Onko tiedossa juhlava kevät ja kesä?
Valmistujaisia valmistellaan pian.
Kesähäitä aiotaan viettää.
Rippijuhlaa pukkaa.
Itsellä ei ole juhlia, mutta osallistun sukulaisen/tuttavan/naapurin juhliin.
Tänä keväänä ja kesänä ei juhlita.

KUVAGALLERIATäältä pääset katsomaan lukijoiden kuvat sekä toimituksen kuvagallerian.

🌄 Kuvagalleria