A-
A+
TEUVA Teuvan nimikkoleivonnainen on nyt valittu. Se on Piia Tellan valmistama Porkkanaleivos omenayllätyksellä.
Nimikkoleivonnaisen valitsi Teuvan 150-vuotisjuhlien järjestelytoimikunta vahvistettuna Yhtenäiskoulun ruokapalveluesimies Sari Mikkilällä ja nuorten edustajalla. Paikalle voittajaa valitsemaan eivät kuitenkaan aivan kaikki päässeet.
Kisaan osallistui kuusi leipojaa. Heidän piti toimittaa leipomansa tuotteet arviointia varten 14. syyskuuta.
– Raati ihasteli ja maisteli leivonnaisia ottaen huomioon kilpailukutsussa mainittujen kriteerien mukaiset seikat. Joukosta erottui selvästi kaksi suosikkia, joista yksimielisesti sitten valitsimme voittajan ja kakkosen. Muut neljä leivonnaista olivat aika tasaväkisiä ja päätimme antaa niille kaikille kunniamaininnan, kertoo ruoka- ja puhtauspalvelupäällikkö Anne Niemelä.
Tella voitti kisan porkkanaleivoksellaan, ja toiseksi tuli Leila Kiurun Aurinkoinen juustoleivos. Kunniamaininnat saivat Johanna Hakala, Heidi Kaleva, Mirja Kaleva ja Heli Perälä.
Kakkossijalle tullutta Kiurun leivonnaista tarjottiin maanantaina juhlavaltuustossa. Tellan voittajaleivonnaista tarjotaan Teuvan 150-vuotisjuhlassa lauantaina.
Piia Tella: Porkkanaleivos omenayllätyksellä
Leivoksen koristeena olevan keksin ja sisälle tulevan omenakompotin voi tehdä valmiiksi aikaisemmin. Leivoksessa on käytetty mm. kotimaista porkkanaa, kotimaista omenaa, kotimaista spelttiä sekä kotimaista pellavaa.
Omenakompotti
50 g fariinisokeria
25 g voita
300 g omenakuutioita, kotimaista omenaa
½ tl jauhettua vaniljatankoa
Fariinisokeri ja voi sulatetaan kattilassa. Lisätään pienet omenakuutiot. Omenoita ei tarvitse kuoria, kun käyttää kotimaista omenaa. Keitetään omenakuutioiden koosta riippuen, 3-5 min. Kun omenakuutiot pehmeitä, lisätään sekaan jauhettua vaniljatankoa. Omenakompotti saa jäähtyä ja maustua.
Porkkana-kaurakeksit (n. 50kpl)
2 dl spelttijauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 dl hienosokeria
2 tl leivinjauhetta
70 g porkkanaraastetta
100 g sulatettua voita
Kuivat aineet sekoitetaan keskenään. Lisätään joukkoon hienoksi raastettua porkkanaa ja lopuksi sulatettu voi. Sekoitetaan hyvin.
Vajaa ruokalusikan kokoisia kasoja uunipellille ja paistetaan +175 asteessa, noin 10 min. Annetaan hyvin jäähtyä.
Porkkanalevy
1,5 dl siirappia
1,5 dl hienosokeria
2 kananmunaa
3 dl auringonkukkaöljyä
4,5 dl spelttijauhoja
50g pellavarouhetta (paahdettu, rouhittu)
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
300 g porkkanaraastetta
Sokeri, siirappi, kananmunat ja öljy sekoitetaan (sähkövatkaimella hetken aikaa). Erillisessä astiassa sekoitetaan keskenään kuivat aineet, spelttijauhot, pellavarouhe, sooda, leivinjauhe ja kaneli. Kuivat aineet sekoitetaan seoksen joukkoon. Lopuksi lisätään hienoksi raasteeksi raastettu porkkana ja sekoitetaan hyvin, ei kumminkaan liikaa, vaan niin että porkkana on tasaisesti joka puolella.
Syvällä uunipellillä, leivinpaperin päällä paistetaan +175 asteessa (kiertoilma +160 astetta), noin 25 min. Porkkanalevyn annetaan jäähtyä.
Jäähtynyt porkkanalevy puolitetaan. Toiselle puoliskolle levitetään omenakompotti. Toinen puoliskalevy nostetaan päälle. Tämä leivospohja on maukkaampaa, kun se valmistetaan tarjoilua edeltävänä päivänä, koska maut ovat saaneet tasaantua ja omenakompotti hieman kostuttaa pohjaa.
Leivospohjan päälle pursotin kermavaahtoa poikittaisena nauhapursotuksena ja porkkana-kaurakeksin puolitin ja nämä kaksi puolikasta laitoin aina yhden palan päälle koristeeksi. Leivoslevyn voi jakaa valmiiksi annospaloiksi tai sitten antaa jokaisen leikata oma pala, mutta tällöinkin keksien avulla voi ohjata palakokoa asettelemalla ne haluttuihin kohtiin.
Leila Kiuru: Aurinkoinen juustoleivos
Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri huolellisesti kovaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauho ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 6-8 min. uunin keskitasolla.
Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle ja irroita leivinpaperi. Anna jäähtyä.
Laita irtopohjaisen rengasvuoan (ø 25 cm) pohjalle leivinpaperi. Leikkaa pohjasta vuoan kokoinen osa leivonnaisen pohjaksi.
Täytteen esivalmistelut:
tyrnimehu:
2 dl tyrnimarjoja
2 dl vettä
1½ rkl sokeria
Keitä, kunnes marjat ovat pehmenneet (10-15 min.). Siivilöi ja paseeraa marjat siivilän läpi. Anna jäähtyä.
porkkanasose:
n. 150 g porkkanoita
vettä
Kuori porkkanat ja keitä, mielellään vähän ylikypsiksi. Soseuta hienon hienoksi soseeksi. Lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä. Anna jäähtyä.
Täyte:
400 g laktoositonta tuorejuustoa (normaalirasvaista)
1 dl porkkanasosetta
1 dl tyrnimehua
1½ dl sokeria
100 g laktoositonta valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
4 dl laktoositonta kermaa
3 rkl sitruunamehua
8 kpl liivatelehteä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi. Lisää tuorejuustoon porkkanasose, tyrnimehu, sokeri, sulatettu valkosuklaa ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin.
Kiehauta sitruunamehu, purista liivatelehdistä vesi, sulata ne huolellisesti kuumaan nesteeseen ja lisää täytteeseen ohuena nauhana hyvin vatkaten. Kääntele vatkattu kerma täytteeseen.
Kaada täyte pohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään reiluksi tunniksi.
Kiille:
2 dl tyrnimehua
½ dl vettä
½ dl sokeria
2 liivatelehteä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Siivilöi tyrnimehu. Keitä vesi ja sokeri kiehuvaksi. Varmista, että sokeri sulaa kokonaan veteen.
Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja sulata ne huolellisesti kuumaan nesteeseen. Kaada liivatelehdet tyrnimehuun koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä.
Levitä kiille hyytyneen kakun pinnalle tasaisesti ja jätä hyytymään jääkaappiin vielä vähintään 2 tunniksi, mielellään seuraavaan päivään. Leikkaa leivoksiksi läpimitaltaan 7 cm pyöreällä leivosmuotilla. Koristele marjoilla ja sulatetusta valkosuklaasta pursotetuilla koristeilla.
Vaihtoehtoisesti leivokset voi leikata kolmion muotoon ja koristella. Mikäli teet uunipannullisen, leikkaa pyöreiksi tai 5 x 9 cm leivoksiksi ja koristele.
Ajankohtaista
Kysely
luetuimmat
uusimmat
Mielipide
Kuvagalleria
A-
A+
TEUVA Teuvan nimikkoleivonnainen on nyt valittu. Se on Piia Tellan valmistama Porkkanaleivos omenayllätyksellä.
Nimikkoleivonnaisen valitsi Teuvan 150-vuotisjuhlien järjestelytoimikunta vahvistettuna Yhtenäiskoulun ruokapalveluesimies Sari Mikkilällä ja nuorten edustajalla. Paikalle voittajaa valitsemaan eivät kuitenkaan aivan kaikki päässeet.
Kisaan osallistui kuusi leipojaa. Heidän piti toimittaa leipomansa tuotteet arviointia varten 14. syyskuuta.
– Raati ihasteli ja maisteli leivonnaisia ottaen huomioon kilpailukutsussa mainittujen kriteerien mukaiset seikat. Joukosta erottui selvästi kaksi suosikkia, joista yksimielisesti sitten valitsimme voittajan ja kakkosen. Muut neljä leivonnaista olivat aika tasaväkisiä ja päätimme antaa niille kaikille kunniamaininnan, kertoo ruoka- ja puhtauspalvelupäällikkö Anne Niemelä.
Tella voitti kisan porkkanaleivoksellaan, ja toiseksi tuli Leila Kiurun Aurinkoinen juustoleivos. Kunniamaininnat saivat Johanna Hakala, Heidi Kaleva, Mirja Kaleva ja Heli Perälä.
Kakkossijalle tullutta Kiurun leivonnaista tarjottiin maanantaina juhlavaltuustossa. Tellan voittajaleivonnaista tarjotaan Teuvan 150-vuotisjuhlassa lauantaina.
Piia Tella: Porkkanaleivos omenayllätyksellä
Leivoksen koristeena olevan keksin ja sisälle tulevan omenakompotin voi tehdä valmiiksi aikaisemmin. Leivoksessa on käytetty mm. kotimaista porkkanaa, kotimaista omenaa, kotimaista spelttiä sekä kotimaista pellavaa.
Omenakompotti
50 g fariinisokeria
25 g voita
300 g omenakuutioita, kotimaista omenaa
½ tl jauhettua vaniljatankoa
Fariinisokeri ja voi sulatetaan kattilassa. Lisätään pienet omenakuutiot. Omenoita ei tarvitse kuoria, kun käyttää kotimaista omenaa. Keitetään omenakuutioiden koosta riippuen, 3-5 min. Kun omenakuutiot pehmeitä, lisätään sekaan jauhettua vaniljatankoa. Omenakompotti saa jäähtyä ja maustua.
Porkkana-kaurakeksit (n. 50kpl)
2 dl spelttijauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 dl hienosokeria
2 tl leivinjauhetta
70 g porkkanaraastetta
100 g sulatettua voita
Kuivat aineet sekoitetaan keskenään. Lisätään joukkoon hienoksi raastettua porkkanaa ja lopuksi sulatettu voi. Sekoitetaan hyvin.
Vajaa ruokalusikan kokoisia kasoja uunipellille ja paistetaan +175 asteessa, noin 10 min. Annetaan hyvin jäähtyä.
Porkkanalevy
1,5 dl siirappia
1,5 dl hienosokeria
2 kananmunaa
3 dl auringonkukkaöljyä
4,5 dl spelttijauhoja
50g pellavarouhetta (paahdettu, rouhittu)
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
300 g porkkanaraastetta
Sokeri, siirappi, kananmunat ja öljy sekoitetaan (sähkövatkaimella hetken aikaa). Erillisessä astiassa sekoitetaan keskenään kuivat aineet, spelttijauhot, pellavarouhe, sooda, leivinjauhe ja kaneli. Kuivat aineet sekoitetaan seoksen joukkoon. Lopuksi lisätään hienoksi raasteeksi raastettu porkkana ja sekoitetaan hyvin, ei kumminkaan liikaa, vaan niin että porkkana on tasaisesti joka puolella.
Syvällä uunipellillä, leivinpaperin päällä paistetaan +175 asteessa (kiertoilma +160 astetta), noin 25 min. Porkkanalevyn annetaan jäähtyä.
Jäähtynyt porkkanalevy puolitetaan. Toiselle puoliskolle levitetään omenakompotti. Toinen puoliskalevy nostetaan päälle. Tämä leivospohja on maukkaampaa, kun se valmistetaan tarjoilua edeltävänä päivänä, koska maut ovat saaneet tasaantua ja omenakompotti hieman kostuttaa pohjaa.
Leivospohjan päälle pursotin kermavaahtoa poikittaisena nauhapursotuksena ja porkkana-kaurakeksin puolitin ja nämä kaksi puolikasta laitoin aina yhden palan päälle koristeeksi. Leivoslevyn voi jakaa valmiiksi annospaloiksi tai sitten antaa jokaisen leikata oma pala, mutta tällöinkin keksien avulla voi ohjata palakokoa asettelemalla ne haluttuihin kohtiin.
Leila Kiuru: Aurinkoinen juustoleivos
Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri huolellisesti kovaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauho ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 6-8 min. uunin keskitasolla.
Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle ja irroita leivinpaperi. Anna jäähtyä.
Laita irtopohjaisen rengasvuoan (ø 25 cm) pohjalle leivinpaperi. Leikkaa pohjasta vuoan kokoinen osa leivonnaisen pohjaksi.
Täytteen esivalmistelut:
tyrnimehu:
2 dl tyrnimarjoja
2 dl vettä
1½ rkl sokeria
Keitä, kunnes marjat ovat pehmenneet (10-15 min.). Siivilöi ja paseeraa marjat siivilän läpi. Anna jäähtyä.
porkkanasose:
n. 150 g porkkanoita
vettä
Kuori porkkanat ja keitä, mielellään vähän ylikypsiksi. Soseuta hienon hienoksi soseeksi. Lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä. Anna jäähtyä.
Täyte:
400 g laktoositonta tuorejuustoa (normaalirasvaista)
1 dl porkkanasosetta
1 dl tyrnimehua
1½ dl sokeria
100 g laktoositonta valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
4 dl laktoositonta kermaa
3 rkl sitruunamehua
8 kpl liivatelehteä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi. Lisää tuorejuustoon porkkanasose, tyrnimehu, sokeri, sulatettu valkosuklaa ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin.
Kiehauta sitruunamehu, purista liivatelehdistä vesi, sulata ne huolellisesti kuumaan nesteeseen ja lisää täytteeseen ohuena nauhana hyvin vatkaten. Kääntele vatkattu kerma täytteeseen.
Kaada täyte pohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään reiluksi tunniksi.
Kiille:
2 dl tyrnimehua
½ dl vettä
½ dl sokeria
2 liivatelehteä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Siivilöi tyrnimehu. Keitä vesi ja sokeri kiehuvaksi. Varmista, että sokeri sulaa kokonaan veteen.
Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja sulata ne huolellisesti kuumaan nesteeseen. Kaada liivatelehdet tyrnimehuun koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä.
Levitä kiille hyytyneen kakun pinnalle tasaisesti ja jätä hyytymään jääkaappiin vielä vähintään 2 tunniksi, mielellään seuraavaan päivään. Leikkaa leivoksiksi läpimitaltaan 7 cm pyöreällä leivosmuotilla. Koristele marjoilla ja sulatetusta valkosuklaasta pursotetuilla koristeilla.
Vaihtoehtoisesti leivokset voi leikata kolmion muotoon ja koristella. Mikäli teet uunipannullisen, leikkaa pyöreiksi tai 5 x 9 cm leivoksiksi ja koristele.
Ajankohtaista
Kysely
luetuimmat
uusimmat
Mielipide
Kuvagalleria
A-
A+
TEUVA Teuvan nimikkoleivonnainen on nyt valittu. Se on Piia Tellan valmistama Porkkanaleivos omenayllätyksellä.
Nimikkoleivonnaisen valitsi Teuvan 150-vuotisjuhlien järjestelytoimikunta vahvistettuna Yhtenäiskoulun ruokapalveluesimies Sari Mikkilällä ja nuorten edustajalla. Paikalle voittajaa valitsemaan eivät kuitenkaan aivan kaikki päässeet.
Kisaan osallistui kuusi leipojaa. Heidän piti toimittaa leipomansa tuotteet arviointia varten 14. syyskuuta.
– Raati ihasteli ja maisteli leivonnaisia ottaen huomioon kilpailukutsussa mainittujen kriteerien mukaiset seikat. Joukosta erottui selvästi kaksi suosikkia, joista yksimielisesti sitten valitsimme voittajan ja kakkosen. Muut neljä leivonnaista olivat aika tasaväkisiä ja päätimme antaa niille kaikille kunniamaininnan, kertoo ruoka- ja puhtauspalvelupäällikkö Anne Niemelä.
Tella voitti kisan porkkanaleivoksellaan, ja toiseksi tuli Leila Kiurun Aurinkoinen juustoleivos. Kunniamaininnat saivat Johanna Hakala, Heidi Kaleva, Mirja Kaleva ja Heli Perälä.
Kakkossijalle tullutta Kiurun leivonnaista tarjottiin maanantaina juhlavaltuustossa. Tellan voittajaleivonnaista tarjotaan Teuvan 150-vuotisjuhlassa lauantaina.
Piia Tella: Porkkanaleivos omenayllätyksellä
Leivoksen koristeena olevan keksin ja sisälle tulevan omenakompotin voi tehdä valmiiksi aikaisemmin. Leivoksessa on käytetty mm. kotimaista porkkanaa, kotimaista omenaa, kotimaista spelttiä sekä kotimaista pellavaa.
Omenakompotti
50 g fariinisokeria
25 g voita
300 g omenakuutioita, kotimaista omenaa
½ tl jauhettua vaniljatankoa
Fariinisokeri ja voi sulatetaan kattilassa. Lisätään pienet omenakuutiot. Omenoita ei tarvitse kuoria, kun käyttää kotimaista omenaa. Keitetään omenakuutioiden koosta riippuen, 3-5 min. Kun omenakuutiot pehmeitä, lisätään sekaan jauhettua vaniljatankoa. Omenakompotti saa jäähtyä ja maustua.
Porkkana-kaurakeksit (n. 50kpl)
2 dl spelttijauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 dl hienosokeria
2 tl leivinjauhetta
70 g porkkanaraastetta
100 g sulatettua voita
Kuivat aineet sekoitetaan keskenään. Lisätään joukkoon hienoksi raastettua porkkanaa ja lopuksi sulatettu voi. Sekoitetaan hyvin.
Vajaa ruokalusikan kokoisia kasoja uunipellille ja paistetaan +175 asteessa, noin 10 min. Annetaan hyvin jäähtyä.
Porkkanalevy
1,5 dl siirappia
1,5 dl hienosokeria
2 kananmunaa
3 dl auringonkukkaöljyä
4,5 dl spelttijauhoja
50g pellavarouhetta (paahdettu, rouhittu)
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
300 g porkkanaraastetta
Sokeri, siirappi, kananmunat ja öljy sekoitetaan (sähkövatkaimella hetken aikaa). Erillisessä astiassa sekoitetaan keskenään kuivat aineet, spelttijauhot, pellavarouhe, sooda, leivinjauhe ja kaneli. Kuivat aineet sekoitetaan seoksen joukkoon. Lopuksi lisätään hienoksi raasteeksi raastettu porkkana ja sekoitetaan hyvin, ei kumminkaan liikaa, vaan niin että porkkana on tasaisesti joka puolella.
Syvällä uunipellillä, leivinpaperin päällä paistetaan +175 asteessa (kiertoilma +160 astetta), noin 25 min. Porkkanalevyn annetaan jäähtyä.
Jäähtynyt porkkanalevy puolitetaan. Toiselle puoliskolle levitetään omenakompotti. Toinen puoliskalevy nostetaan päälle. Tämä leivospohja on maukkaampaa, kun se valmistetaan tarjoilua edeltävänä päivänä, koska maut ovat saaneet tasaantua ja omenakompotti hieman kostuttaa pohjaa.
Leivospohjan päälle pursotin kermavaahtoa poikittaisena nauhapursotuksena ja porkkana-kaurakeksin puolitin ja nämä kaksi puolikasta laitoin aina yhden palan päälle koristeeksi. Leivoslevyn voi jakaa valmiiksi annospaloiksi tai sitten antaa jokaisen leikata oma pala, mutta tällöinkin keksien avulla voi ohjata palakokoa asettelemalla ne haluttuihin kohtiin.
Leila Kiuru: Aurinkoinen juustoleivos
Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri huolellisesti kovaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauho ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 6-8 min. uunin keskitasolla.
Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle ja irroita leivinpaperi. Anna jäähtyä.
Laita irtopohjaisen rengasvuoan (ø 25 cm) pohjalle leivinpaperi. Leikkaa pohjasta vuoan kokoinen osa leivonnaisen pohjaksi.
Täytteen esivalmistelut:
tyrnimehu:
2 dl tyrnimarjoja
2 dl vettä
1½ rkl sokeria
Keitä, kunnes marjat ovat pehmenneet (10-15 min.). Siivilöi ja paseeraa marjat siivilän läpi. Anna jäähtyä.
porkkanasose:
n. 150 g porkkanoita
vettä
Kuori porkkanat ja keitä, mielellään vähän ylikypsiksi. Soseuta hienon hienoksi soseeksi. Lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä. Anna jäähtyä.
Täyte:
400 g laktoositonta tuorejuustoa (normaalirasvaista)
1 dl porkkanasosetta
1 dl tyrnimehua
1½ dl sokeria
100 g laktoositonta valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
4 dl laktoositonta kermaa
3 rkl sitruunamehua
8 kpl liivatelehteä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi. Lisää tuorejuustoon porkkanasose, tyrnimehu, sokeri, sulatettu valkosuklaa ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin.
Kiehauta sitruunamehu, purista liivatelehdistä vesi, sulata ne huolellisesti kuumaan nesteeseen ja lisää täytteeseen ohuena nauhana hyvin vatkaten. Kääntele vatkattu kerma täytteeseen.
Kaada täyte pohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään reiluksi tunniksi.
Kiille:
2 dl tyrnimehua
½ dl vettä
½ dl sokeria
2 liivatelehteä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Siivilöi tyrnimehu. Keitä vesi ja sokeri kiehuvaksi. Varmista, että sokeri sulaa kokonaan veteen.
Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja sulata ne huolellisesti kuumaan nesteeseen. Kaada liivatelehdet tyrnimehuun koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä.
Levitä kiille hyytyneen kakun pinnalle tasaisesti ja jätä hyytymään jääkaappiin vielä vähintään 2 tunniksi, mielellään seuraavaan päivään. Leikkaa leivoksiksi läpimitaltaan 7 cm pyöreällä leivosmuotilla. Koristele marjoilla ja sulatetusta valkosuklaasta pursotetuilla koristeilla.
Vaihtoehtoisesti leivokset voi leikata kolmion muotoon ja koristella. Mikäli teet uunipannullisen, leikkaa pyöreiksi tai 5 x 9 cm leivoksiksi ja koristele.
Ajankohtaista
Kysely
luetuimmat
uusimmat
Mielipide