Nadja Palmroth koittaa, ovatko perunat jo kypsiä. Wanhan Saken menyyssä oli maanantaina perunaa ja riisiä kanakastikkeella.
Juhani Pajunen
TEUVA Joulukuussa suljetun Teakin ruokalan jälkeensä jättämä aukko Teuvan lounaspaikoissa saatiin nopeasti paikattua, sillä Wanha Sakke on laajentanut toimintaansa lounaan tarjoiluun. Lounasta alettiin pubissa tarjoilla tämän kuun alussa 3. tammikuuta.
Jos sinulla ei ole lukuoikeutta, tilaa se
TÄSTÄA-
A+
Nadja Palmroth koittaa, ovatko perunat jo kypsiä. Wanhan Saken menyyssä oli maanantaina perunaa ja riisiä kanakastikkeella.
Juhani Pajunen
TEUVA Joulukuussa suljetun Teakin ruokalan jälkeensä jättämä aukko Teuvan lounaspaikoissa saatiin nopeasti paikattua, sillä Wanha Sakke on laajentanut toimintaansa lounaan tarjoiluun. Lounasta alettiin pubissa tarjoilla tämän kuun alussa 3. tammikuuta.
Lounaalla tarjoillaan kunnon kotiruokaa.
– Ihan kaikkea, mitä minä kotonakin keittelen. Perunaa kastikkeilla, makaronilaatikkoa, riisiä. On jauhelihakastikkeet ja makkarasta tehdyt keitot ja kastikkeet. En minä osaa mitään hokkuspokkusruokia, kertoo pubin emäntä Nadja Palmroth.
Lounaaseen kuuluu salaatti ja jälkiruoka, jona on esimerkiksi kropsua, jugurttia, kiisseliä, rahkaa ja mokkapaloja.
Palmroth ei ole aiemmin työskennellyt ravintola-alalla.
– Olen tosin ollut useasti mukana isoja juhlia järjestämässä.
Palmroth valmistaa lounaan yksin, mutta kassalla ja muunkinlaisena ”henkisenä tukena” on välillä hänen ystävänsä.
PÄÄTÖKSEN lounastarjoilusta tekivät Wanhan Saken yrittäjäpariskunta Mertsi ja Nadja Palmroth yhdessä joulun välipäivinä.
– Mietittiin, mitä näissä tiloissa voisi tehdä, ja päätettiin myydä ruokaa, Nadja sanoo.
Nainen ryhtyi nopeasti tuumasta toimeen.
– Minä olen joulun välipäivinä käynyt hakemassa tänne kattiloita ja enemmän astioita.
Astioita Palmroth kävi ostamassa Ikeasta. Tarjottimet ja lämpöhauteen hän osti käytettyinä.
Mitenkä lounaalla on käynyt teuvalaisia?
– Ihan kivasti muttei tarpeeksi. Vähän enempi saisi käydä, niin lounas olisi kannattavaakin, Palmroth toteaa.
Nyt lounastajia on ollut keskimäärin parikymmentä päivässä.
– Ehkä jos sellainen 30 asiakasta kävisi joka päivä, niin se olisi hyvä määrä.
Asiakkailta on tullut lounaasta hyvää palautetta, eikä ylitsepääsemättömiä vaikeuksia ole muutenkaan ollut.
– Tähän asti on mennyt aivan hyvin. Mitä nyt välillä on tullut palautetta, että jokin ruoka on liian vähäsuolaista.
Korona on vaikuttanut Wanhan Saken asiakasmääriin. Tällä hetkellä kaikkien ravintoloiden pitää koko maassa sulkea ovensa iltakuudelta.
– Kyllä me silti ihan hyvin ollaan pärjätty, näiden rajoitusten puitteissa. Koronarajoitukset kuitenkin hankaloittavat asioita tosi paljon, Palmroth myöntää.
Juhani Pajunen
Ajankohtaista
Kysely
luetuimmat
uusimmat
Mielipide
Nadja Palmroth koittaa, ovatko perunat jo kypsiä. Wanhan Saken menyyssä oli maanantaina perunaa ja riisiä kanakastikkeella.
Juhani Pajunen
TEUVA Joulukuussa suljetun Teakin ruokalan jälkeensä jättämä aukko Teuvan lounaspaikoissa saatiin nopeasti paikattua, sillä Wanha Sakke on laajentanut toimintaansa lounaan tarjoiluun. Lounasta alettiin pubissa tarjoilla tämän kuun alussa 3. tammikuuta.
Jos sinulla ei ole lukuoikeutta, tilaa se
TÄSTÄAjankohtaista
Kysely
luetuimmat
uusimmat
Mielipide
Nadja Palmroth koittaa, ovatko perunat jo kypsiä. Wanhan Saken menyyssä oli maanantaina perunaa ja riisiä kanakastikkeella.
Juhani Pajunen
TEUVA Joulukuussa suljetun Teakin ruokalan jälkeensä jättämä aukko Teuvan lounaspaikoissa saatiin nopeasti paikattua, sillä Wanha Sakke on laajentanut toimintaansa lounaan tarjoiluun. Lounasta alettiin pubissa tarjoilla tämän kuun alussa 3. tammikuuta.
Jos sinulla ei ole lukuoikeutta, tilaa se
TÄSTÄAjankohtaista
Kysely
luetuimmat
uusimmat
Mielipide